Dineren met dictators op het podium van Theater de Spiegel

Theatergroep De Jonge Honden en Zwolse theaters combineren in nieuwe theaterproductie gerechten en verhalen uit de keuken van ‘s werelds grootste dictators 

Zwolse theaters en Theatergroep De Jonge Honden presenteren dit najaar de nieuwe productie Dineren met dictators. In Dineren met dictators schotelen theatermakers Jolmer Versteeg en Wessel de Vries, in samenwerking met chefkok Remco Poppe van KEES in Theater de Spiegel, de verhalen en lievelingsgerechten voor van ‘s werelds grootste dictators. De eerste Dineren met dictators vindt plaats op woensdag 12 oktober. 

Verhalen uit de keuken 
De kok van Enver Hoxha wist dat hij mensenlevens kon redden door zijn baas op te vrolijken met een lekker toetje. De kok van Idi Amin was altijd op zijn hoede, omdat zijn leider meedogenloos paranoïde was en in iedereen een mogelijke verrader zag. De kokkin van Pol Pol kan nog altijd niet geloven dat haar baas verantwoordelijk was voor zoveel doden. Via de koks leren we de dictators vanuit een origineel gezichtspunt kennen. Wie waren deze mensen? Wat was hun aantrekkingskracht? Hoe kwamen en bleven ze aan de macht? Welke band ontstond er tussen hen en hen koks? 

De grootste tirannen, opgediend in vijf gangen 
Tijdens het uitgebreide vijfgangendiner, dat live op het toneel wordt bereid door chefkok Remco Poppe en zijn team, word je meegenomen in de verhalen over een vijftal dictators, verteld door de ogen van hun koks. Een voorstelling met livemuziek die het midden houdt tussen een theatrale talkshow, stand-up history en een diner. 

Wessel de Vries en Jolmer Versteeg in De gevallen Keizer in 2021 (foto: Jan Amse)

Vorige
Vorige

Dineren met dictators in de Volkskrant

Volgende
Volgende

Een nieuwe huisstijl