Vacature: Uitvoerend producent

Theatergroep De Jonge Honden zoekt een uitvoerend producent voor locatievoorstelling De Staatsgreep. Vanaf 1 juli – 1 oktober 2024, aantal dagen: 30, zzp/freelance functie.

Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle maakt theaterproducties op podia en bijzondere locaties. We begeven ons daarbij op onontgonnen terrein en graven in de kieren van de geschiedenis naar onbekende gebeurtenissen en opvallende kwesties, om jong en volwassen publiek aan het denken te zetten en bewust te maken van dat wat zich heeft afgespeeld in het verleden altijd van invloed is op het heden. We gebruiken nieuwe theaterteksten, livemuziek en kiezen voor onbekende, nieuwsgierig makende verhalen en perspectieven. Opgericht in 2012 door artistiek leider Jolmer Versteeg, begon Theatergroep De Jonge Honden met het ontwikkelen van locatietheaterproducties zoals Operatie IJssellinie en Spaghettirellen. Daarnaast maken we theatervoorstellingen in de zaal. We ontvangen structurele subsidie van de gemeente Zwolle en provincie Overijssel. In 2023 ontvingen we de Cultuurprijs Overijssel.

Op korte termijn zoeken we een uitvoerende productieleider van 1 juli tot 1 oktober 2024 die een spin in het web wil zijn tijdens het hele productieproces, communicatief en gestructureerd is en naast overzicht ook overwicht heeft. De producent heeft alle voorbereidende werkzaamheden al uitgevoerd en zal je inwerken en wegwijzen. Theatergroep De Jonge Honden staat bekend als avontuurlijk, loyaal en onderzoekend en heeft het vermogen snel in te kunnen spelen op veranderingen. Dat vragen we ook van jou.

Vanaf 1 juli start de uitvoerende productie van de nieuwe locatievoorstelling De Staatsgreep, een politieke thriller in film noir-stijl. De voorstellingen spelen vanaf 22 augustus (24 augustus première) tot 8 september op locatie in Zwolle en daarna wordt de voorstelling gemonteerd voor de zaal.  Vanaf 1 oktober gaat de voorstelling op tournee door het land en op 22 december sluiten we af in Zwolle.

Het aantal dagen in juli zal beperkt zijn tot ongeveer twee dagen per week. Tijdens de montage en de voorstellingsdagen ben je alle dagen tot laat in de avond aan het werk: de voorstelling speelt een uur na zonsondergang. De productieperiode bestaat uit de repetitiemaand juli (week 27, 28, 29 en 30), vakantie (week 31 en 32), montage in augustus (week 33 en 34), spelen op locatie (week 34, 35 36 do-zo) vakantie (week 37 en 38), montage in de zaal in Deventer (week 39). Vanaf week 40 tournee tot/met week 51.

Voor informatie kun je terecht bij Brigitte De Goeij via 06-25094948 of via brigitte@tgdejongehonden.nl.

Geïnteresseerd in deze functie? We ontvangen jouw motivatie en CV graag voor dinsdag 21 mei via info@tgdejongehonden.nl.

Foto: Erik Franssen

Volgende
Volgende

Theatervoorstelling over de secretaresse van Hitler