Wie wij zijn

Theatergroep De Jonge Honden maakt, onder leiding van artistiek leider Jolmer Versteeg en zakelijk leider Brigitte De Goeij, (locatie)theater waarin erfgoed en historie belangrijke en terugkerende thema’s zijn. Het gezelschap is in 2008 opgericht en werkt vanuit het Perrontheater in Zwolle. Daarnaast produceert Theatergroep De Jonge Honden voorstellingen in opdracht in Overijssel en daarbuiten. Afgelopen jaren maakte Theatergroep De Jonge Honden o.a. Peer Gynt in 2010, Hertha in 2012 en 2013, Else in 2014, Operatie IJssellinie in 2017 en VERZAND en De Kleine Vrede in 2019.

Lees hier onze missie en visie

Jolmer Versteeg

Artistiek leider

Brigitte De Goeij

Zakelijk leider

Yornik Onstenk

Assistent zakelijk leider

Marie-Thérèse Maurits

Coördinator Perrontheater

Nick van Dijk

Decorontwerp / decorbouw

Bas Verduijn

Decorontwerp / decorbouw

Sietse Geesink

Technicus

Marieke Braaksma

Theatermaker

Silas Neumann

Theatermaker

Rianne de Reu

Theatermaker

Jan Amse

Huisfotograaf

Sanne Oostenga

Marketing/fondsenwerving

Missie

Theatergroep De Jonge Honden brengt het publiek door middel van (locatie)theater in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in een landschap of historische locatie. Ons cultureel erfgoed is het  uitgangspunt voor een voorstelling. De kracht van Theatergroep De Jonge Honden ligt in haar ondernemende houding, samenwerken en het verbinden van verschillende partijen en personen uit alle lagen van de bevolking.

Visie

Het ontwikkelen van theatervoorstellingen op locatie voor een groot en breed publiek. De verbeelding en de beleving van het publiek worden gevoed door het landschap. Ons doel is om het publiek bewust te maken van de verhalen die zich hebben afgespeeld op de plek waar we ons bevinden.